Din august 2008 până în aprile 2009, preţurile pentru diamante au fost în cădere liberă (VIDEO)

22 04 2010

Femeile le consideră cele mai bune prietene iar bărbaţii fac eforturi financiare deosebite pentru a le putea cumpăra. Diamantele, căci despre ele vorbim, nu mai sunt însă atât de căutate ca în anii trecuţi.

Criza economică a închis uşile multor magazine de bijuterii şi a golit rafturile, altădată strălucitoare, de pe bulevardele marilor oraşe ale lumii.

Industria diamantelor a fost afectată serios de criza financiară. S-au dus zilele bune din 2006 şi 2007. Prin comparaţie, anul 2008 a fost dezastruos pentru creatorii celebrelor pietre preţioase. Din august 2008 până în aprilie 2009 preţurile au fost în cădere liberă. Diamantale şlefuite s-au ieftinit cu 16% iar pe plan mondial se aşteaptă o cădere a piaţei de retail până la 65 miliarde de dolari. Clienţii se gândesc de două ori înainte să cumpere şi nu o mai fac fără să aibă o ocazie deosebită.

“Clienţii tot intră, dar nu aşa de des. Ne trec pragul pentru aniversări, zile de naştere, ocazii speciale, dar nu mai vin aşa cum făceau anii trecuţi să se hotărască din senin că vor să cumpere celor luxos, cu adevărat interesant”, a declarat retailer-ul Brigitte Kane.

Situaţia economică internaţională a atins chiar şi piaţa din Statele Unite, unde, se ştie, se cumpără cele mai multe diamante. Cei care au supravieţuit au câştigat prin creativitate. Ei se luptă atât cu scăderi ale vânzărilor cât şi cu un preţ tot mai ridicat pentru uncia de aur, care a trecut de 1100 de dolari. În aceste condiţii reducerea costurilor a fost singura soluţie pentru care producatorii şi-au folosit pe deplin creativitatea.

“Mulţi designeri cu care lucrez folosesc amestecuri de metale care să îi ajute să reducă preţurile. În loc de aur de 18 carate folosesc argint veritabil. Şi dimensiunea diamantelor se schimbă. Se folosesc bucăţi mai mici în comparaţie cu vechile metode care foloseau doar aur şi diamante mari”, a mai precizat retailer-ul.

Pe fondul unei slabe revigorări economice, producătorii şi vânzătorii de diamante din Statele Unite se îndreaptă spre pietele emergente, cum este China. Şi se gândesc la tot felul de oferte. Cu o reducere de preţ de 10% pentru un inel de logodnă bijutierii aşteaptă optimişti sezonul nunţilor din 2010.

Trimite prietenilor pe Yahoo Messenger

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: